BIO The Bruurkes

 

Na jaren door allerlei muzikale landschappen te hebben gezworven, kwamen ze op het idee om een nieuwe band te formeren met teksten in eigen dialect. Al snel bleek dat verschillende ideeën samensmolten in hun gezamenlijke grote liefde: muziek. Deze verbroederde, vandaar de bandnaam. Wat hen betreft is er geen enkele band zoals THE BRUURKES. Ze zijn duidelijk géén ’13 in een dozijn band’. Hun teksten zullen menigeen vertrouwd in de oren klinken. De muziek is een smeltkroes van stijlen die vernieuwend, doch herkenbaar is. Van een gevoelige ballade tot rock, van blues tot uptempo punk, van ska tot disco en van funk tot…… Ja, tot wat eigenlijk? Dat is hetgeen waardoor ze zich onderscheiden: je weet nooit wat er voorbij gaat komen. 

Zo dans je de polka, wals je door de tent, zit je middenin een pogo, of je waant je in een donkere, rokerige club waar in een (semi-)accoustische setting meer ruimte is voor de verhalend vertellende kant en gemoedelijke liedjes de revu passeren...  

De live-shows zijn energiek, dan weer ingetogen, maar bovenal puur! Deze zullen je meevoeren op een trip door de Achterhoek en hun belevenissen. The Bruurkes worden geregeld bijgestaan door gastmuzikanten, denk hierbij aan Mike Visser (Backcorner Boogie Band/Alan Gascoigne Trio/Donnerwetter/Livingroom Heroes) op percussie en Dennis Jansen (Jailbreak/Oisin/Pinutz) als extra zanger. Op festivals als Huntenpop, de Zwarte Cross, Mañana Mañana en in verscheidene kroegen zorgden ze met hun aanstekelijke muziek bij menigeen voor een grijns op het gezicht en werd bewezen dat het Achterhoeks in iedere stijl goed bekt! In augustus 2014 kwam hun debuut live-album OAVERAL ‘N NÖRGES uit. In ‘n bomvolle tent op Huntenpop werd de cd gepresenteerd door Wimken van Diene van Normaal. Het 1e album wordt goed ontvangen en tracks hiervan worden op meerdere radiostations gedraaid.

Kortom: AC/DC, Tom Waits, Sly & The Family Stone, Howlin’ Wolf, Dick Dale, Led Zeppelin en The Dead Kennedys in de blender...

Dus 'komt d'r es uut' en loat ow oavertuugen! 
 

- The Bruurkes zijn zowel (semi)accoustisch als electrisch als te boeken. - 
 

Rocco Ostermann (Magic Fish/Shaking Godspeed/Donnerwetter) - Zang, gitaren en overige fratsen Raymond Grevink (Balthazar/Steamroller) - Bas en podiumacrobatiek
Patrick Slutter (Cosmic Debris/Jailbreak) - Timmerwerk, onzin en zang
Nick Obbink (Purple Haze/Jailbreak) - Gitaren en zang

PROMO:
http://www.bruurkes.nl/promo

De laatste videoclip: Herman Höldt Van Kapsalon
https://www.youtube.com/watch?v=IkJZW5w8Oek

 

 RECENSIES:

 "Deze muzikale en verbale wervelwind is in staat om al na enkele akkoorden je aandacht volledig op te eisen. De actie op het podium, het plezier van de bandleden en de interactie met het publiek is enorm. Rocco Ostermann (zang/gitaar) is een meester-verhalenverteller. Het optreden is doorspekt met een fikse dosis humor en geeft een blik op het nét even anders zijn... The Bruurkes hebben de funk, swamp, damp, rock ’n roll en dan weer een spitsvondige ballade. Je begint met een grijns en eindigt met een gulle lach. Erg verfrissend, deze vernieuwende dialectband!"

 (VPRO 3 voor 12 MAÑANA MAÑANA 2013)

 

  "...de met humor doorspekte dialectband The Bruurkes.  De bezoekers komen steeds losser. Er wordt gedanst, en de planken onder  de voeten veren gezellig mee. Dansen, dansen, dansen, eigenlijk is dat  het hele motto van het feestje..."

 (VPRO 3 voor 12 Behind The Corner Festival 2013)


The Bruurkes top op theaterweide Zwarte Cross

 " The Bruurkes met leadzanger Rocco Ostermann speelden zaterdagmiddag rond half 5 de theaterweide op De Schans plat. De oud-leadzanger van de fameuze Dinxperlose band Magic Fish doet het tegenwoordig in het dialect. De theaterweide stroomde vol om de aanstekelijke liedjes te horen."

(De Gelderlander 2013)

 

 “Verbroedering is de inspiratiebron van The Bruurkes. En dat is er goed uit te halen. Deze dialectband heeft liedjes over allerlei aspecten uit het leven, doorspekt met een flink gevoel voor humor. Wat vooral erg van het podium af straalt, is het enorme plezier dat de muzikanten onderling hebben. De band houdt een kort lijntje met het publiek, en de voetjes gaan van de vloer. De opzwepende funky ritmes lenen zich hier dan ook prima voor.”

(VPRO 3 Voor 12 JANNESPOP 2012)

 “Wat een band! Langzaam bouwden ze een eigen repertoire op dat er niet om liegt.Twee jaar geleden via ‘Blokhut In De Achterhoek’ deden ze hun duit in het zakje ter bestrijding van de krimp in de Achterhoek door een loflied op de zuipketen. Daarna volgde meer oorspronkelijk werk van de vier broertjes (muzikaal gezien dus). Ze hebben dan ook allemaal hun muzikale geschiedenis meegenomen. Het wachten hier is op het debuutalbum. De optredens zijn energiek, dan weer ingetogen, maar bovenal eclectisch elektrisch! Normaal kan met pensioen!”

(Hans Mellendijk, De Gelderlander)

 “Ervaren rockers die nu in het dialect spelen, lijken na jaren oefenen en nummers opnemen, hun draai te vinden. Subtiele, mooie en grappige teksten...”

(Oerkroeg Schiller Aalten)

“Het Achterhoekse kwartet bleek een ware smeltkroes van muzikale stijlen. Dit bijzondere maar ingenieuze recept viel zonder enige twijfel in goede aarde.”

(Sneeuwpop 2011 Dinxperlo)

 

 

 

 

Patrick Slutter